Buitenland

Geplande zorg in het buitenland

Wilt u voor een behandeling naar het buitenland? Dan noemen we dat geplande zorg of voorziene zorg. U leest hier wat de voorwaarden voor vergoeding zijn en wat u vooraf moet regelen.

Of de behandeling vergoed wordt, hangt onder andere af hoe u verzekerd bent. Maar ook of de zorg onder de basis- of aanvullende verzekering valt. Om zeker te weten of uw behandeling in het buitenland wordt vergoed, moet u hiervoor vooraf toestemming aan ons vragen. Zo voorkomt u vervelende verrassingen achteraf. Op deze pagina leest u er alles over.

Geplande zorg in het buitenland

Wanneer kunt u geplande zorg in het buitenland vergoed krijgen? U leest het hier.

Wat u vergoed krijgt

Geplande zorg in het buitenland

Ontdek welke voorziene zorg u vergoed krijgt en voor welk bedrag.

Wat u vergoed krijgt

Toestemming

Gaat u voor een opname of dagopname naar een buitenlands ziekenhuis of privékliniek? Dan heeft u vooraf toestemming nodig van ONVZ.

Bekijken

Declareren van buitenlandse nota's

Zorg dat de juiste gegevens op de nota staan. En bewaar de originele nota’s en verwijzingen. Deze heeft u nodig om de nota bij ons te declareren.

Bekijken

Wlz in het buitenland

Wilt u Wlz-zorg in het buitenland krijgen? Dan heeft u vooraf toestemming nodig van ONVZ of van uw zorgkantoor.

Bekijken

Goed om te weten

  • Gaat u voor opname of dagopname naar een buitenlands ziekenhuis of privékliniek? Dan heeft u vooraf toestemming nodig van ONVZ. Gaat u voor andere niet-spoedeisende (voorziene) zorg naar het buitenland, dan adviseren we u ook om vooraf toestemming te vragen. Dan heeft u zekerheid of u de zorg vergoed krijgt en over de hoogte van de vergoeding.

    Meer weten? Bekijk Toestemming buitenlandzorg

  • Soms zijn kosten voor zorg in het buitenland hoger dan in Nederland. Het is daarom belangrijk om te weten dat de Vrije Keuze Basisverzekering het bedrag vergoedt dat deze zorg in Nederland zou kosten. Zijn de kosten in het buitenland hoger? Dan moet u het verschil zelf betalen.

    Heeft u de Bewuste Keuze basisverzekering, dan gelden de maximale vergoedingen.

  • Met een second opinion vraagt u het oordeel van een andere arts dan de arts die u behandelt. Bijvoorbeeld als u twijfelt over de gestelde diagnose of de voorgestelde behandeling. U kunt daarvoor ook naar een arts in het buitenland. Die arts geeft alleen zijn oordeel. Meestal op basis van uw dossier. Hij gaat de diagnostische onderzoeken niet overdoen. En gaat u niet behandelen. Met het oordeel van de arts in het buitenland gaat u terug naar Nederland. Daar behandelt uw eigen specialist u verder.

    De Vrije Keuze basisverzekering vergoedt die second opinion tot maximaal het Nederlands tarief. Voor ONVZ Bewuste Keuze basisverzekering gelden onze de maximale vergoedingen. Voor vergoeding heeft uw een verwijzing nodig van uw behandelend arts of van uw huisarts.

  • Voorwaarden die gelden in Nederland, gelden ook in het buitenland. Heeft u voor een behandeling bijvoorbeeld een verwijzing nodig? Dan geldt dat ook als u voor de behandeling naar het buitenland gaat. Voor een opname of dagopname in een buitenlands ziekenhuis of privékliniek heeft u vooraf altijd toestemming nodig van ONVZ.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Live chat

Ma t/m vr: 8.00 – 20.00 uur

Stel een vraag

Telefoon

Ma t/m vr: 8.30 - 18.00 uur

030 639 62 22
Meer contactopties