Buitenland

Geplande zorg in het buitenland

Wilt u voor een behandeling naar het buitenland? Dan noemen we dat geplande zorg of voorziene zorg. U leest hier wat de voorwaarden voor vergoeding zijn en wat u vooraf moet regelen.

Of de behandeling vergoed wordt, hangt onder andere af hoe u verzekerd bent. Maar ook of de zorg onder de basis- of aanvullende verzekering valt. Om zeker te weten of uw behandeling in het buitenland wordt vergoed, moet u hiervoor vooraf toestemming aan ons vragen. Zo voorkomt u vervelende verrassingen achteraf. Op deze pagina leest u er alles over.

Geplande zorg in het buitenland

Wanneer kunt u geplande zorg in het buitenland vergoed krijgen? U leest het hier.

Wat u vergoed krijgt

Geplande zorg in het buitenland

Ontdek welke voorziene zorg u vergoed krijgt en voor welk bedrag.

Wat u vergoed krijgt

Toestemming

Gaat u voor een opname of dagopname naar een buitenlands ziekenhuis of privékliniek? Dan heeft u vooraf toestemming nodig van ONVZ.

Bekijken

Declareren van buitenlandse rekeningen

Zorg dat de juiste gegevens op de rekening staan. En bewaar de originele rekeningen en verwijzingen. Deze heeft u nodig om de rekening bij ons te declareren.

Bekijken

Wlz in het buitenland

Wilt u Wlz-zorg in het buitenland krijgen? Dan heeft u vooraf toestemming nodig van ONVZ of van uw zorgkantoor.

Bekijken

Goed om te weten

  • Gaat u voor opname of dagopname naar een buitenlands ziekenhuis of privékliniek? Dan heeft u vooraf toestemming nodig van ONVZ. Gaat u voor andere niet-spoedeisende (voorziene) zorg naar het buitenland, dan adviseren we u ook om vooraf toestemming te vragen. Dan heeft u zekerheid of u de zorg vergoed krijgt en over de hoogte van de vergoeding.

    Meer weten? Bekijk Toestemming buitenlandzorg

  • Voor planbare zorg in het buitenland gelden bij zorgverleners zonder contract onze maximale vergoedingen. Zijn de kosten in het buitenland hoger dan deze maximale vergoedingen? Dan moet u het verschil zelf betalen.

  • Met een second opinion vraagt u het oordeel van een andere arts dan de arts die u behandelt. Bijvoorbeeld als u twijfelt over de gestelde diagnose of de voorgestelde behandeling. U kunt daarvoor ook naar een arts in het buitenland. Die arts geeft alleen zijn oordeel. Meestal op basis van uw dossier. Hij gaat de diagnostische onderzoeken niet overdoen. En gaat u niet behandelen. Met het oordeel van de arts in het buitenland gaat u terug naar Nederland. Daar behandelt uw eigen specialist u verder.

    Gaat u voor de second opinion naar een zorgverlener zonder contract, dan gelden onze maximale vergoedingen. Zijn de kosten in het buitenland hoger dan deze maximale vergoedingen? Dan moet u het verschil zelf betalen. Voor vergoeding heeft u een verwijzing nodig van uw behandelend arts of van uw huisarts. 

  • Voorwaarden die gelden in Nederland, gelden ook in het buitenland. Heeft u voor een behandeling bijvoorbeeld een verwijzing nodig? Dan geldt dat ook als u voor de behandeling naar het buitenland gaat. Voor een opname of dagopname in een buitenlands ziekenhuis of privékliniek heeft u vooraf altijd toestemming nodig van ONVZ.

Contact

Heeft u nog vragen? Wij zijn er voor u

Document uploaden

Deel makkelijk een document met ons

Uploaden
Meer contactopties